Bahan2 :
bihun sebungkuih
minyak masak
cabai
bawang putih dan bawang merah
perencah bihun goreng 2
kicap
tokua@tauhu
toge@taugeh(digoreng dan dipotong mengikut cita rasa)
ayam
fish cake
cara-cara :
1.sediakan bahan2 untuk tomih@tumis :
- bawang ditumbuk. kalo xdak, potong ja haluih2
- masukkan cabai, perencah bihun goreng, kicap and ayaq skit kat dalam mankuk. bancuh ramuan tersebut.
2. tomis bawang sampai kuning and naek bau
3. masukkan bahan yang dibancuh tadi.
4. tunggu sampai pecah minyak skit, boh ayam...
5. tunggu sampai ayam tuh masak.
6. boh fish cake yang dah dipotong.
7.tunggu dalam 3 minit, boh bihun, toge ngan tauhu@tokua. kacau2 sampai sekata.
8.tutup api.
9. sedia dimakan dari tgh hari sampai malam.
0 comments :
Post a Comment